Delen via social media..

Google introduceert Vehicle Ads

Binnenkort zijn voertuigadvertenties beschikbaar in Nederland, en wij bij i-motive Marketingsupport zijn enthousiast om de voordelen van deze krachtige tool met je te delen. Voertuigadvertenties zijn een revolutionaire manier om je volledige voertuigvoorraad te promoten en gekwalificeerde leads te genereren. Maar wat maakt deze advertenties zo bijzonder en hoe kunnen ze jouw autoverkoop een boost geven? Laten we dat eens bekijken!


Wat zijn voertuigadvertenties?

Voertuigadvertenties zijn speciaal ontworpen advertenties die aan het eind van de koopbeslissingsreis potentiële autokopers bereiken. Deze advertenties tonen een afbeelding van het voertuig samen met essentiële details zoals merk, model, prijs, kilometerstand en de naam van de adverteerder.

Dit geeft klanten een compleet beeld van wat je aanbiedt nog voordat ze doorklikken. Hierdoor kunnen ze weloverwogen beslissingen nemen en ben jij verzekerd van meer gekwalificeerde leads.

De voordelen op een rijtje
  • Meer gekwalificeerde leads: Doordat klanten al veel informatie krijgen vóórdat ze klikken, krijg je kwalitatief betere leads. Dit betekent dat geïnteresseerde kopers al een stap verder in het aankoopproces zijn, wat resulteert in een hogere kans op verkoop.

  • Omnichannel-doelen: Voertuigadvertenties optimaliseren niet alleen voor online leads maar ook voor offline conversies zoals winkelbezoeken. Dit zorgt voor een naadloze overgang van online interesse naar offline actie.

  • Geautomatiseerde targeting: Google’s geavanceerde algoritmes zorgen ervoor dat je advertenties worden getoond aan de meest relevante zoekopdrachten. Hierdoor bereik je precies die mensen die op zoek zijn naar wat jij aanbiedt.

Hoe werkt het?

Het proces is relatief simpel. Je uploadt je voertuigdata naar Google Merchant Center, inclusief alle belangrijke details van je voertuigen. Vervolgens maak je Performance Max-campagnes aan in Google Ads, waarbij je je voertuigfeeds koppelt. Google’s AI-technologie doet de rest, door de juiste combinaties van advertentiecomponenten te testen en te tonen aan de juiste doelgroep op het juiste moment.

Beschikbaarheid

Voertuigadvertenties zijn beschikbaar voor zowel nieuwe als gebruikte voertuigen van dealers, detailhandelaren, verzamelsites of fabrikanten. Particuliere aanbieders en tussenpersonen zijn uitgesloten.

De advertenties kunnen worden gebruikt om personenauto’s zoals auto’s en pick-uptrucks te promoten, maar zijn niet bedoeld voor commerciële voertuigen, campers, landbouwvoertuigen en dergelijke.

De eerste stap naar meer verkoop

Stel je voor: een klant zoekt online naar een specifieke auto en jouw advertentie springt eruit met een duidelijke afbeelding en alle benodigde informatie. Met één klik komen ze op jouw website terecht, waar ze meer details kunnen bekijken, contact kunnen opnemen of een leadformulier kunnen invullen. Het is een win-winsituatie voor zowel de koper als de verkoper.

Nu voertuigadvertenties ook in Nederland beschikbaar zijn, is dit het perfecte moment om deze innovatieve tool in te zetten en je verkoop te stimuleren. Mis deze kans niet om jouw auto’s onder de aandacht te brengen van serieuze kopers!

Hulp nodig?

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we je kunnen helpen met het opzetten van succesvolle voertuigadvertenties via Google Ads. Laten we samen de weg vrijmaken voor meer gekwalificeerde leads en hogere verkoopcijfers!

Abonneer op onze nieuwsbrief

Uitgelichte berichten